Tenten en chocolade duurzaam naar de Culturele Zondagen in Utrecht.

Vrijdag 28 oktober vaart de klipper-kraak ‘Karin’ voor stichting Men who Sail een bijzondere vracht naar een bijzondere bestemming. Ter gelegenheid van het festival ‘Culturele Zondagen’ wordt voor zowel Tony’s Chocolonely als Kartent duurzaam vracht vervoerd vanuit Amsterdam naar de Catharijnekade in Utrecht.

In Utrecht zijn steeds meer nieuwe ondernemers die zorgen voor een bereikbare, leefbare en gezonde stad. Tijdens het  festival op zondag 30 oktober geven de slimme geesten achter deze inspirerende ondernemingen op vijf locaties presentaties en workshops. Zo toont chocolademerk Tony’s Chocolonely in een speciale fotoexpositie de weg van cacaoboon tot chocoladereep en kun je de volledig recyclebare festival-tent van Kartent bewonderen. Het thema duurzaamheid is de leidraad van het festival. De samenwerking met stichting Men who Sail om óók het transport naar het festival te verduurzamen, was daarom een logische toevoeging. Het zeilend vervoer vult het thema van het festival prachtig aan. Naast het vervoer van vracht is Men who Sail ook tijdens het festival te bezoeken op het schip Karin, aan de Catharijnekade in Utrecht.

Duurzame lading: Kartent en Tony’s Chocolonely
Elk jaar laten veel festivalbezoekers hun tent achter op de diverse festivalcampings in Nederland. Dat zijn heel veel tenten per jaar. Natuurlijk is dat niet al te best voor het milieu. Tenten gaan zo, vaak na een eenmalig gebruik, direct naar de vuilstort. Daarom is de KarTent bedacht; een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Volledig recyclebaar tot bijvoorbeeld wc-papier, schoolboeken of schoenendozen! De Kartenten die je op het festival kunt bewonderen worden door de Karin meegenomen op de zeilreis naar Utrecht.

Daarnaast bestaat de vracht uit een groot aantal dozen chocolade van Tony’s Chocolonely, een Nederlands chocoladebedrijf, opgericht om een einde te maken aan slavernij en uitbuiting in de cacao-industrie. Met goede chocolade geven ze het voorbeeld en laten ze zien dat chocolade maken anders kan in smaak, verpakking en de manier waarop ze met de cacaoboeren omgaan: door langetermijnrelaties en een eerlijke, transparante keten.

De reis
Op vrijdag 28 oktober zal de vracht vanaf de door De Dakdokters beschikbaar gestelde kade worden geladen in de ‘Karin’. De klipper-kraak uit begin 1900 zeilt dezelfde dag over het Markermeer naar de Vecht, om via de rivier verder te varen naar Utrecht. Hier komt de ‘Karin’ in de loop van zaterdag aan, zodat de lading zondagochtend kan worden gelost op de Utrechtse Catharijnekade. De ‘Karin’ is hier vervolgens de gehele zondag te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *